TennisKids en World Tour programma

Iedereen weet dat het heel erg belangrijk is dat kinderen iedere dag sporten. Dit ondersteunt de KNLTB en 2R-Sports. 
De KNLTB heeft mede daarom in het verleden het Tenniskids programma ontwikkeld. Uw kind is misschien al aan het tennissen of gaat starten met tennis en u vindt het belangrijk dat tennis voor uw kind nog leuker wordt, dat tennis misschien zelfs verslavend leuk wordt? Zo leuk dat het misschien wel een van de belangrijkste dingen die hij/zij gedurende de week doet! Met het KNLTB TennisKids programma kan dit ondersteunt worden. 

Vanaf september 2013 verandert het een en ander aan het TennisKids programma en in het jeugdtennis. Wij hebben hier alles voor u samengevat. De links leiden u naar extra informatie in de vorm van korte blogs of clips. 

2R-Sports maakt samen met u, de vereniging en de KNLTB jeugdtennis verslavend leuk. U speelt hierbij wel een hele belangrijke rol. Daarom alvast dank voor uw enthousiasme!

Leeftijdsindeling
Vanaf september 2013 geldt een nieuwe leeftijdsindeling bij jeugdtennis. Deze is gekoppeld aan de kleuren ROOD, ORANJE en GROEN van het Tenniskids programma. De kleuren staan voor de baangroottes en soorten ballen waarmee de trainers werken. Lees meer: ' ieder kind zijn eigen kleur'

Waarom?
Nog te vaak wordt gedacht dat de grootte van de baan het niveau van het kind aangeeft. Niets is minder waar! Aangepaste banen en ballen maken het spel voor de kids echt veel leuker. Lees in deze blogs waarom:
- 'de zin van zachte ballen' 
- 'de race naar de baseline' 
 
World Tour
Wedstrijden zijn leuk als ze op de juiste manier worden georganiseerd. Voor de kinderen in Rood en Oranje komt er een heuse World Tour. Negen keer per jaar 'vliegen' ze de planeet over voor een volgende ontmoeting. Samen strijden de kids voor de punten! Het uitgangspunt is dat ieder kind dat rally's kan spelen, deelneemt aan de World Tour!
Lees hier meer over de World Tour

Groene competitie
In tegenstelling tot ROOD en ORANJE blijft de competitie in GROEN nagenoeg gelijk aan de huidige opzet. DE sets worden ingekort tot vier games en bij 4-4 volgt een tie-break. Een derde set wordt ook beslist door een tiebreak. We hopen dat het aantal teams in de voor- en najaarscompetitie de komende jaren flink zal toenemen. 

              

 

De rol van de ouders
Tennisouder zijn is best ingewikkeld. Een opleiding is er niet en we kunnen ons voorstellen dat het af en toe best een lastige rol is. Op tenniskids.nl staat specifieke ouderinformatie. Ook het blog ' ouders maken jeugdtennis verslavend leuk' is een aanrader. Klik hier voor het blog >

 
Minder Buyers en meer Flyers?
Dat is de bedoeling van alle aanpassingen in het jeugdtennis! Maar hoe wordt uw kind een flyer? En wat zijn Buyers en Flyers eigenlijk? Lees meer >
 
Meer vragen? Zie de veelgestelde vragen. Ook meer informatie over de competitie e.d. Lees meer >
 
Volg Tenniskids en 2R-Sports op Facebook! Zo blijft u op de hoogte van de activiteiten op het gebied van Tenniskids
 
 iTennis