Rackets en bespanningen

Bij 2R-Sports kunt u terecht voor: 
- tennisrackets (Wilson)
- tennistassen
- tennisballen
- bespanningen

Wij werken samen met iTennis, sponsor van 2R-Sports.

Rackets


Als u een nieuw tennisracket wilt aanschaffen kunt u aan de buitenkant van een frame niet zien of het geschikt is voor u. Een juist advies is daarom erg belangrijk. Na een uitgebreide spel-analyse adviseren wij een frame en grip. Wij hebben een uitgebreid assortiment rackets voor kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen, tegen een scherpe prijs. Wij leveren ook tennistassen of tennisballen.

Bespanningen


Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat uw racket op korte termijn bespannen wordt! Geef uw racket aan de trainer en u heeft binnen een aantal dagen uw racket terug met een nieuwe bespanning. Iedere tennisser heeft een unieke manier van spelen. Het is daarom belangrijk dat het soort snaar en de manier waarop die gezet wordt, op uw situatie wordt aangepast. Wij nemen daarom samen met u door wat voor type speler u bent en wat voor slagen u in huis hebt. Op basis hiervan bepalen we welke snaar u nodig heeft. 

Hieronder vindt u meer informatie over 2R-Sports bespanservice

Snaarvervanging


Een kunststofsnaar gaat gemiddeld 60 uur mee. Daarna is de rek voor een groot deel uit de snaar verdwenen en heeft u aanzienlijk minder controle, gevoel en kracht en loopt u een grotere kans op blessures. 2R-Sports adviseert u dan ook om uw snaren tenminste 1 keer per jaar te vervangen en als u twee of meer keer per week tennist, vervang de snaren dan ieder half jaar. 2R-Sports biedt een nieuwe bespanning aan vanaf € 16,00.

Snaren en gripjes


Natuurlijke darm tennissnaren. Darm tennis snaren zijn gemaakt van de darmen van koeien (of schapen). Ze bieden de tennisser een superieur speelcomfort en -gevoel, en geven bijzonder veel power. De natuurdarm is zeer elastisch & veerkrachtig en de spanning blijft stabiel. De natuurdarm is zeer geschikt om blessures zoals een tenniselleboog te voorkomen. Het nadeel is dat ze geen hoge levensduur hebben, vrij weersgevoelig zijn en duur in aankoop. Meer dan de helft van de profs speelt met natuurlijke darm of met een combinatie (hybride) van natuurdarm als breedtesnaar en een ander soort lengtesnaar. Indien geld geen rol speelt, koop dan natuurlijke darm tennissnaar ! 2R-Sports heeft voor u een breedtesnaar van Babolat VS natuurdarm + een lengtesnaar naar uw keuze voor € 35,00. Nylon tennissnaren Onze Gut max tennissnaar benadert de natuurlijke darm het dichtst. Honderden, vaak zelfs duizenden fijne, individuele filamenten worden samengewikkeld tot een tennissnaar, met daar rond een beschermcoating. Het voordeel van dit type tennissnaar: hoge elasticiteit, grote balversnelling, veel balgevoel en speelcomfort. Nadeel: minder lange levensduur. 2R-Sports bespant met gut max, we noemen dat onze kunstdarm. Dat is de meest flexibele snaar, die we hebben. De synthetic gut snaar is de snaar die we het meest aanraden voor de recreatieve en ervaren speler. De snaar heeft een vaste kern met daaromheen een aantal filamenten en een beschermcoating. Iets minder flexibel dan de gut max, maar met een langere levensduur. Vvoor iets meer slijtvastheid hebben we een synthetic gut met nylon polymer en titanium fibers voor een lange duurzaamheid en goed balgevoel. We noemen het onze titaniumsnaar. Voor de echte snarenvreters hebben we een snaar die met kevlar is getwist en daarmee aanzienlijk duurzamer, maar ook stijver is. 2R-Sports bespant met een tournament snaar (onze basissnaar), voor de recreatieve speler die graag een allroundsnaar wil hebben voor zowel binnen als buiten en die ook geschikt is voor tennis op winterbanen in slechte weersomstandigheden.  We hebben ook diverse snaren die bestaan uit 1 enkele polyester kern. De belangrijkste eigenschap is hun uitmuntende levensduur. Met dit tennissnaartype kan u harder op de bal slaan en toch de bal binnen houden. Polyester tennissnaren worden aanbevolen aan spelers met een hoog tennissnaren verbruik en is niet geschikt voor beginnende tennissers. 2R-Sports gebruikt  en big boom. 

 

 

Nieuwe grip


2R-Sports bespanservice heeft voor u twee soorten vervangingsgrips. Een vlakke grip en een doorstikte grip, voor meer houvast, vooral als u last heeft van natte handen. Een goede grip is erg belangrijk. Wordt de grip te glad, dan moet u te hard knijpen en loopt u verhoogt risico op blessures (elleboog). Een vervangingsgrip gaat gemiddeld 3-4 maanden mee en een overgrip 1-2 maanden.

Informeer bij Robin Ultee, Rutger Baans of andere tennisleraren van 2R-SportsiTennis